
״גטו רפיח״ של כץ הוא רעיון שפל - שגם לא יצליח
אודות הפרק
'האינטרסנטים' הפודקאסט הכלכלי היומי של TheMarker, , יום שלישי 8 ביולי, היום ה-641 למלחמה, נותרו עדיין 50 חטופים בעזה. באולפן סמי פרץ ואיתן אבריאל.
רצף החדשות שקיבלנו הבוקר, לאחר כמה ימים של אופטימיות, מזכיר לנו שהמצב בישראל עדיין לא פשוט, ושעוד לא הגענו למנוחה והנחלה – לא בביטחון ולא בכלכלה. בביטחון קיבלנו שוב בשורה מחרידה מהלחימה בעזה עם חמישה לוחמים שנהרגו בפיצוץ זירת מטענים באזור בית חאנון, ולמרות שהפרשנים נותנים סיכוי גבוהה להסדר קרוב, דונלד טראמפ ונתניהו סיימו את פגישתם מבלי להגיד דבר בעניין – ואילו התוכנית שמדברים עליה היא זו שהכריז עליה ישראל כץ - יצירת "עיר הומניטרית" עבור 2 מיליון תושבים ברפיח. אז אנחנו נתחיל עם עדכון על המצב בעזה עם הכתב הצבאי, יניב קובוביץ'.
גם בכלכלה נשפכו הבוקר מים קרים על האופטימיות שהקפיצה את מחיר הנכסים בישראל – למשל הבורסה והשקל – למחירי שיא. חברת הדירוג מודי'ס הותירה את דירוג האשראי של ישראל ברמה BAA1 — הנמוכה מעולם, היא הותירה גם את התחזית השלילית, והיא מזהירה שהסיכונים הגיאופוליטיים נותרו גדולים ושבעקבות המלחמה נגד איראן גדל הגירעון התקציבי החזוי לשנה זו - לצד פגיעה בצמיחה. התגובה של גורמים ישראלים רבים היא ש"הם אנטישמיים" – אבל הבורסה בכל זאת מגיבה עם ירידות במניות ופיחות של כחצי אחוז בשקל. אנחנו נצלול לתוך הדו"ח של מודי'ס ונעשה את זה יחד עם כתב המאקרו, נתי טוקר.
עוד מקום שסביבו מתקיימת סוג של מלחמה, הפעם מלחמת אזרחים, הוא בית המשפט העליון, ובעיקר סביב הנשיא - השופט יצחק עמית. כבר היום שר המשפטים יריב לוין הודיע באופן מפורש שהוא לא מכיר בעמית ושהוא "לא נשיא העליון", ואילו מכונת הרעל של הימין הקיצוני סימנה אותו כאויב האומה ותוקפת אותו 24/7. אבל מדוע? גם זו מלחמה שצריך לנסות לסיים, ולכן אנחנו נדבר עם פרופ' יניב רוזנאי, סגן הדיקן בבית ספר הארי רדזינר למשפטים באוניברסיטת רייכמן.
See omnystudio.com/listener for privacy information.